Hartige gerechten .



Sambal Goreng Telor (pittige eieren.)
Ingrediënten:
- 4 eieren (ligt eraan hoeveel eieren je wilt maken)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 2 blikjes tomatenpuree
- 4 eetlepels ketjap bengteng manis
- 2 eetlepels sambal oelek
Recept:
kook de eieren en versnipper de uien en knoflook heel fijn.
Kook de eieren hard, pel ze en laat ze afkoelen. Fruit de ui en knoflook in de hete olie.
Draai het vuur lager en voeg dan de overige ingrediënten toe.
Verdun de saus met water.
Verdeel de eieren in partjes en schep de hete saus erover.
Pastei Ayam Duwa (gevulde kip pasteitjes)
Ingrediënten voor 4 personen :
- 200 gr. bloem
- 25 gr. margarine
- 1 dl. melk
- 1 ei
- zout
- olie
Vulling :
- 200 gr. kipfilet
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 cm djahé
- 1 prei
- 1 wortel
- 1 lente-ui
- 1 theelepel sambal
- djinten
- serehpoeder
- ketumbar
- laos
- kerrie
Voorbereiding :
Snijd de kipfilets in kleine blokjes.
Snijd de ui zo klein mogelijk, snijd het wit van de prei en de lente-ui in dunne ringen,
snijd de wortel in blokjes.
Pers de knoflook en rasp de djahe.
Meng de bloem, margarine, ei, melk en het zout tot een glad en soepel deeg.
Laat het een poosje rusten.
Fruit de ui en de wortel een beetje in met olie tot ze zacht worden.
Doe de kip er bij en bak totdat die van kleur verandert, bak de prei mee.
Doe de knoflook, sambal en de djahe er bij en schep het geheel goed door.
Strooi de andere kruiden er naar smaak bij.
Voeg het lente-uitje toe en laat de vulling helemaal afkoelen.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 5 mm. dik.
Snijd een rondje uit, leg een paar theelepels vulling er op en sla het dubbel.
Druk de randen goed aan en laat de pasteitjes even rusten.
Verhit de olie en frituur de pasteitjes goudbruin krokant.
Pittig-zoete kipvleugeltjes.
- 1 ½ kilo kippenvleugels
- 4 teentjes knoflook (fijn)
- 3 el honing
- 1 el limoensap
- 2 cm verse gember (geraspt)
- 6 el olie
- 2 t kurkuma
- 1 t cayenne peper
- 1 ½ t paprikapoeder mild
- 2 el bruine suiker
- Zeezout
Bereidingswijze :
Neem de kippenvleugels, was ze en dep ze droog met keukenpapier.
Neem een flinke schaal (ovenschaal) en doe daar de ingrediënten in voor de marinade. Meng dit goed door elkaar en proef even. Doe dan de kippenvleugels er in en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Dek dit af met plastic afdekfolie en zet ze een paar uur, liefst een nachtje weg in de koelkast. Warm nu de oven voor op 200 graden (hete lucht 180). Leg ze goed verspreid op een bakplaat en smeer er nog wat marinade op. Zet ze nu 30-40 minuten in de oven en laat ze garen. Na 20 minuten even omdraaien. De marinade gaat wat karameliseren en de huid wordt bruin en krokant. Prik er even met een vork in en als het zacht voelt en het sap er uit loopt dan zijn ze klaar. Absoluut niet langer want anders worden ze droog ! Eet smakelijk !
Maak jouw eigen website met JouwWeb